Kje poiskati informacije, ki jih podjetnik potrebuje, 2. del

Nadaljujemo s seznamom organizacij z našega območja, ki podjetjem in potencialnim podjetnikom nudijo pomoč pri poslovanju podjetja.

Ena najpomembnejših “nalog” vsakega podjetnika je stalno izobraževanje in spremljanje novosti in sprememb na vseh področjih poslovanja. Spremembam in novostim lahko botrujejo spremembe na trgu, v družbi in v tehnologiji, kar se tiče računovodskega dela pa so to predvsem spremembe zakonodaje, ki jih sprejme država ali jih določi Bruselj in jih države članice EU morajo upoštevati. Svetujemo vam, da redno spremljate, kaj se dogaja na tem področju, saj vas znanje in pravočasne in pravilne informacije rešijo morebitnih težav. Ker pa takšna naloga zahteva precej časa, vam priporočamo, da jo zaupate svojemu računovodskemu servisu.

Območna obrtna zbornica Šmarje pri Jelšah, ki se nahaja v isti poslovni stavbi kot Računovodske storitve Sonja Šarp Rebernak s.p., nudi podjetjem in samostojnim podjetnikom z območja občin Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah svetovanje in E-VEM storitve.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Šentjur izvaja podobne naloge kot sestrska organizacija iz Šmarje, le da za območje Dobja in Šentjurja.

Obe zbornici organizirata za svoje člane izobraževanja in delavnice na različne teme, ki jih podjetniki potrebujejo.

Poleg lokalnih podpornih institucij je v Sloveniji in Savinjski regiji na voljo še več organizacij, ki pomagajo podjetjem pri njihovem delu in prodoru na nove trge v tujino. Več o tem pa v prihodnosti.

This entry was posted in Informacije in nasveti. Bookmark the permalink.