Kje poiskati informacije, ki jih podjetnik potrebuje

Urejeno računovodstvo je eden od ključnih stebrov vsakega podjetja, saj ima lahko površno ali napačno vodenje poslovnih knjig za posledico tako težave v poslovanju zaradi nepoznavanja realnega stanja podjetja, kot tudi kazni s strani Davčne uprave, če se izkaže, da naši podatki niso točni.

Vendar pa je poleg samega računovodstva za uspešno podjetje potrebno vedeti še marsikaj drugega in se ves čas izobraževati in informirati o novostih. V našem računovodskem servisu smo vam na voljo za različna vprašanja, ki jih imate o vodenju podjetja (smo samo klik stran), spodaj pa smo vam pripravili seznam organizacij z našega območja, kjer prav tako lahko dobite koristne informacije za vaš posel.

Razvojna agencija Sotla, Šmarje pri Jelšah. S svojim delovanjem pokrivajo občine Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah. Na Razvojni agenciji Sotla (čez cesto od naših prostorov) lahko dobite informacije o ustanovitvi podjetja, izdelajo vam poslovni načrt, ne spreglejte pa niti razpisa, ki ga vsako leto objavlja LAS Obsotelje in Kozjansko in na katerega se lahko s svojimi projekti prijavijo tako podjetja kot društva in ostale organizacije.

Razvojna agencija Kozjansko, Šentjur. S svojim delovanjem primarno pokrivajo občini Šentjur in Dobje, pa tudi Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje, Zreče. Njihove naloge so zelo podobne tistim RA Sotla, prav tako pa imajo razpise v okviru LAS Od Pohorja do Bohorja za njihove občine.

Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d.o.o., enota Rogaška Slatina. MPI Vrelec ponuja poslovne prostore v Rogaški Slatini po ugodni ceni. Poleg pisarn imajo na voljo tudi proizvodne prostore.

Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d.o.o., enota Šentjur. MPI Vrelec ponuja poslovne prostore po ugodni ceni v Šentjurju, v nasprotju z Rogaško, pa so v Šentjurju na voljo samo pisarne.

Vse naštete institucije ponujajo tudi različna izobraževanja za podjetnike, ki jih organizirajo občasno in po potrebi.

This entry was posted in Informacije in nasveti. Bookmark the permalink.